Su Şartlandırma Kimyasalları Nedir ?

Su Şartlandırma Kimyasalları Nedir ?

Su Şartlandırma Kimyasalları  suyun hayatımızdaki önemi tartışılmazdır. Yaşantısını süren canlılar için hayat kaynağıdır. Su olmazsa yaşam olmaz.Bu nedenden dolayı suyumuzu kontrollü kullanmalı ve önemsemeliyiz.

Endüstriyel üretimlerde ve bir çok alanda en önemli kaynağımızdır. İçme ve kullanma sularında verimliliğini arttırmak, insan sağlığına uygun hale getirmek ve çevreye zararlarından arındırmak amacıyla kullanılan kimyasal çeşitleriyle  en uygun hale getirilmesine su şartlandırma demekteyiz. Su şartlandırmada kullanılan bir çok kimyasallar bulunmaktadır. Bunların sudaki içeriğin farklılığına göre kullanım amaçları doğrultusunda ilave edilmektedir.

Teknik olarak su şartlandırma işlemi, endüstride kullanım alanında ve dolaştığı sistemlere zarar vermemesi amacı ile yapılan işlemlerdir. Su şartlandırma Kimyasalları ile yapılmaktadır.

İçme ve Kullanım Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Kazan Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Soğutma Suyu Şartlandırma Kimyasalları, Ters Ozmos Kimyasalları, Atık Su Arıtma Kimyasalları gibi başlıklar halinde açıklayabiliriz.

 

İçme ve Kullanım Suyu Şartlandırma Kimyasalları

Kullanma Sularında Sertlik Giderici ve Korozyon Önleyici,

Kullanma Sularında Sertlik Giderici ve Korozyon Önleyici-Legionella Kontrol,

İçme ve Kullanma Suyu Dezenfektan Amacıyla Kullanılır.

Kazan Suyu Şartlandırma Kimyasalları

Kazan suyu şartlandırma buhar üretimi bir çok işletmenin gereksinimidir. Üretim yapılan kazanlarda kullanılan suyun kalitesi iyi olmazsa, buhar oluşumuna engel teşkil edeceği  için ve enerji fazla harcaması ile birlikte malzemelerinize zararı çok olacaktır. Kaliteyi arttırmak amacıyla çözümleri iyi belirlemek bu sorunları asgariye indirecektir. Suyu tanımak ve içindekileri iyi bilmek daha kaliteli buhar üretmek mümkündür. Suyun içeriği ve su özelliğini (sertlik, Tçm, pH, alkalinite vb.) endüstriyel suların hudutları vardır. Bunlara bir kaç test daha eklemek gerekmektedir bunlar oksijeni, serbest asitleri ve silisi de ekleyebiliriz.

Buhar kazanı çalıştıkça bu safsızlıklar, kazanın içinde kalarak birikinti oluşturur. Çözülmüş maddeler konsantrasyonu, suyun buhara taşınmasına, budan dolayı tesisatın, buhar kapanları ve proses ekipmanlarının fazlaca zarar görmesine neden olurlar. Askıdaki katı maddelerin artan konsatrasyonu ise, kazan verimini ve ısı transfer kapasitesini zayıflatan çamur oluşumunu doğurur.

Kazan besleme suyunun yol açtığı kireç taşı, korozyon, köpürme ve sürüklenme vs. gibi problemleri gidermek ve kazan suyunun istenen özelliklere getirilmesi için bir dizi fiziksel ve kimyasal işlemler yapılarak kazan suyunun şartlandırılması gerekmektedir.

Soğutma Suyu Şartlandırma Kimyasalları

Açık Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı ve Yarı Açık Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Tip Soğutma Kulesi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Devre Soğuk Su Sistemi Korozyon ve Kireç Önleyici
Kapalı Isıtma ve Soğutma Sistemi Uzun Süre Bekleyişlerde Sistem Koruyucu Olarak Kullanılır.

 

Su Şartlandırma Kimyasalları Nedir

Atık Su Arıtma Kimyasalları

Alüminyum Sülfat, endüstriyel su arıtma işlemlerinde, atık su arıtma işlemlerinde, içme suyu arıtma işlemlerinde kullanılır. Ürün piyasada şap olarak da bilinmektedir.

Baryum Klorür, endüstriyel atık sularda sülfat giderimi için kullanılır.

Demir 3 Klorür, içme suyu arıtımında ve endüstriyel atık su arıtımında koagülant olarak kullanılan asidik özellikli, koyu kahve renkli bir kimyasaldır. % 40’lık sıvı formdadır. Arıtma sistemleri, çamur şartlandırma, baskı devre yapımı, demir oksit pigment üretimi, bakır aşındırmada kullanılmaktadır.

Demir Sülfat, Demir sülfat endüstriyel atıksuların kimyasal yöntemlerle arıtımında, koagülasyon ünitelerinde kullanılan bir koagülant (pıhtılaştırıcı) kimyasaldır. Yüksek verimli bir arıtma kimyasalıdır.

EDTA, soğutma ve proses suyunu yumuşatmak için kullanılır. EDTA metal iyonlarını tutmak için kullanılır.

Hidrojen Peroksit, atık su arıtımında suya çözünmüş oksijen sağlamada ve suyun zehirleyici etkisinin giderilmesinde kullanılır.

Hidroklorik Asit, su arıtmada, reçine rejenerasyonunda ve yüksek ph ya sahip atıksularda koagülantın yüksek verimde sağlanması için ph yı istenilen aralığa indirmek için kullanılır.

Kireç, sidik karakterdeki atıksuların pH’ nın yükseltilmesinde kullanılır. Evsel atık suların arıtmasında, alüminyum ve demir tuzları ile birlikte katı maddelerin çöktürülmesinde, fosfor ve azotun giderilmesinde kullanılır.

Köpük Kesici (Antifoam), su ve atıksu arıtma tesislerinde köpük oluşumunun engellenmesinde ya da azaltılmasında kullanılır.

Biyositler

Biyositler, bir veya birden fazla aktif maddenin karışımıyla oluşan, bakteri, mantar, su yosunu, küf veya maya içeren mikroorganizmaları kontrol edici veya öldürücü etkisi olan kimyasal maddelerdir.

Filtrasyon Mineralleri

Filtrasyon Mineralleri • Antrasit • Zeolit • Birm • Dolamit • Mikrophoz • Quarts Kumu • Tablet Tuz

Polielektrolitler

• Anyonik Polielektrolitler  • Katyonik Polielektrolitler • Nonyonik Polielektrolitler

Taş Asidi

Buhar kazanı ve buhar jeneratörlerinde, eşanjör temizlemede, borulardaki korozyonlaşmada, suyun sebep olduğu korozyonlaşma ve kireçlenmeleri  temizlemek için amin esaslı inhibitörlerle kuvvetlendirilmiş etkili ve kendisini kanıtlamış asitik bir temizleyi olarak bilinir. Taş Asidi kireç taşları ve paslanmaları gidermek içinde kullanılabilir.

ÜRÜNLER
Teknik Destek ve Hizmetlerimiz